Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Meniu
Your Cart

Sumac măcinat 500g

Sumac măcinat 500g
Sumac măcinat 500g
35,00 lei
Fără TVA: 29,41 lei
  • Stock: In stoc
  • Greutate: 500.00g

Sumacul este un condiment folosit cu precadere in bucataria araba si turceasca. Are un gust proaspat-acrisor, de aceea merge de minune in salatele de cruditati, dar si in mancarurile cu carne. Sumacul se adauga in kebab, orez, hummus, si se potriveste cu pui sau vita.
Traditional, sumacul turcesc este si un bun remediu natural:
–          este bogat in vitamina C si antioxidanti
–          proprietatile antimicrobiene si anti-inflamatoare tin departe bacteriile si radicalii liberi oxidativi
–          trateaza gripele, racelile, bronsitele
–          previne bolile cardiovasculare, si boli precum cancerul, Alzheimer, artrita, cataracta
–          reduce febra
–          este un bun agent de reglare al tranzitului intestinal
–          previne si trateaza hiperglicemia, diabetul si obezitatea

Contine : pulbere de Rhus cariairia.
Produs 100% natural. Nu contine zahar, alti aditivi, MSG (monoglutamat de sodiu, E621), conservanti sau coloranti.


Ce trebuie sa stiti insa despre sumac este ca are, de asemenea, o sumedenie de intrebuintari ca si condiment de sine statator.
Sumacul se obtine din fructele uscate si mai apoi pisate ale unei plante (Rhus Coraria) ce creste in regiunea mediteraneeana si in unele zone ale Asiei Centrale. Condimentul obtinut are o culoare rosu-purpuriu si un gust acrisor, fructat, care incepe sa “piste” usor dupa ce il tii mai mult pe limba.

Este un ingredient de baza al bucatariei arabe, al celei din Turcia, Grecia sau Liban, dar este regasit adeseori si in bucataria altor tari precum Spania si Italia (in special in Sicilia) sau India (unde este totusi folosit mai rar, fiind inlocuit in timp de Amchur – pulberea de mango).
 

La ce il puteti folosi?

-          la mixuri de condimente pe care urmeaza sa le puneti pe carnea (in special pui, miel, peste, fructe de mare) ce o veti frige pe gratar sau o veti pregati la cuptor, precum si la sosurile pentru marinate.

-          la tocanite (cu carne sau legume), la supe sau dressing-uri pentru salate (ca inlocuitor pentru lamaie sau otet

-          sunt tari unde sumac-ul sta pe masa asa cum sta la noi sarea si piperul, asadar nu ezitati sa presarati un pic de sumac peste orezul fiert (cat acesta este inca fierbinte) – ii va da un gust si o aroma aparte – sau peste pasta de naut (hummus). 

Dacă îţi doreşti un condiment colorat şi plin de aromă, alege sumac fără sare şi nu vei regreta niciodată decizia luată. Cunoscut sub denumirea latină Rhus Typhina, acesta presupune un delicat gust de lămâie, perfect pentru condimentarea salatelor sau a preparatelor din carne.

Sumacul obţinut cu abur sterilizat este recomandat pentru gătit, datorită eliminării tuturor bacteriilor şi mai ales a păstrării perfecte a aromei.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha