
- Stock: In stoc
- Greutate: 500.00g
- Cod produs: Bsf3899
Faina de lupin: bogata in proteine (40%), fibre (30%), fara amidon, ideala pentru diete vegetariene, indice glicemic scazut.
BENEFICII:
INDICE GLICEMIC SCAZUT
Datorita IG foarte scazut de doar 15, lupinul este utilizat pe scara larga in produse de patiserie si alte preparate culinare cu un indice glicemic scazut. Contributiile sale nutritionale nu diminueaza faptul ca se dovedeste a fi un aliat major in dietele cu IG scazut.
De asemenea, este folosit in dieta ketogenica, cea mai stricta versiune a dietei cu IG scazut.
BOGATA IN FIBRE
Cu continutul sau foarte mare de fibre (18%), lupinul depaseste chiar alimente binecunoscute precum taratele de ovaz si faina integrala. Continutul sau de fibre are mai multe beneficii pentru sanatate:
STABILIZEAZA ZAHARUL DIN SANGE
Faina de lupin contine multe fibre (intre 25 si 30 g la 100 g), in special fibre solubile. Fibrele solubile au puterea de a forma o textura asemanatoare unui gel in stomac, care ajuta la reducerea absorbtiei glucozei si extinde absorbtia pe o perioada mai lunga de timp. Aceasta are ca efect reducerea nivelului de insulina dar si evitarea varfurilor semnificative. Potrivit mai multor studii stiintifice, faina de lupin este, asadar, un aliat important in alimentatia persoanelor predispuse la diabet de tip 2.
IMBUNATATESTE TRANZITUL INTESTINAL
Mai multe studii stiintifice ne spun ca fibrele din faina de lupin au si puterea de a imbunatati tranzitul intestinal si de a contribui la confortul digestiv. Aceasta faina reprezinta asadar un atu interesant pentru stimularea intestinelor lenese. Dincolo de imbunatatirea tranzitului, faina de lupin imbogateste si microbiota intestinala.
EFECT DE SUPRIMARE A POFTEI DE MANCARE
In cele din urma, o alta putere a fibrelor se refera la efectul lor natural de suprimare a poftei de mancare. Intr-adevar, fibrele iti permit sa simti mai rapid senzatia de satietate, limitand astfel dorinta de gustare in timpul zilei. De asemenea, s-a dovedit in studii stiintifice ca aceasta faina contine triptofan, un aminoacid care va permite sa simtiti senzatia de satietate.
BOGATA IN PROTEINE VEGETALE
Cu un continut de proteine de aproape 40%, lupinul este, fara indoiala, leguminoasa care contine cele mai multe proteine! Faina de lupin este, asadar, o alternativa buna pentru persoanele care urmeaza o dieta vegetariana sau vegana.
In plus, proteinele sale s-au dovedit a fi usor de digerat, ceea ce contribuie si la imbunatatirea tranzitului intestinal.
COCKTAIL DE VITAMINE SI MINERALE
Faina de lupin este deosebit de bogata in vitamina B, C si E. De asemenea, contine mult magneziu, suficient pentru a te stimula in caz de oboseala sau stres.
Faina de lupin este, de asemenea, bogata in fier, calciu, cupru si zinc. Prezenta acizilor grasi omega-3 si omega-6 contribuie, de asemenea, la eliminarea colesterolului rau si la furnizarea de grasimi bune, stimuland productia de colesterol bun.
PUTERE DE EMULSIONARE MARE
Aceasta faina are o putere de emulsionare care va permite sa inlocuiti ouale sau untul in preparate.
NU CONTINE AMIDON SI ESTE FARA GLUTEN IN MOD NATURAL
Faina de lupin, o leguminoasa, nu contine gluten. Prin urmare, este perfect potrivit pentru preparatele pentru dieta persoanelor intolerante sau alergice la gluten.
De asemenea, nu contine amidon.
DESCRIERE PRODUS:
Din boabele de Lupin se produce o faina galbena, folosita de aproape douazeci de ani in produse de patiserie si biscuiti, pentru preparate fara gluten, paini proteice, anumite sosuri etc.
Este cea mai bogata leguminoasa in proteine: contine 40%! Continut bun de lizina si arginina.
Continut mare de fibre: 30%.
Fara amidon
Lupinul este deosebit de potrivit pentru diete vegetariene si sportivi
Continut proteine: 40%
Atentie: acest produs nu este garantat fara gluten.
INGREDIENTE:
LUPIN alb dulce* (Lupinus albus)
*ingrediente provenite din Agricultura Ecologica
Alergeni: 0022 contine LUPIN. Poate contine urme de GLUTEN
Conditii de pastrare si consum: a se pastra intr-un loc uscat si racoros, departe de lumina.
Tara de origine: Agricultura UE. Produs in Franta
Certificare: FR-BIO-01
PREPARARE / UTILIZARE:
Faina de lupin va permite sa reduceti cantitatea de ou din retetele de briosa si prajituri.
Faina de lupin are o capacitate de emulsionare foarte buna si inlocuieste partial sau complet ouale pentru terine, briose, sau sosuri precum maioneza de legume.
Confera preparatelor o culoare galbena frumoasa, foarte apetisanta.
Aduce putin gust de nuca care este apreciabil in produse de patiserie.
INTREBARI FRECVENTE
CE PROPORTII DE FAINA DE LUPIN SE UTILIZEAZA?
In general, faina de lupin nu este folosita singura, ci pentru a completa alte fainuri neutre. Desi se emulsioneaza usor, de la sine nu face posibila realizarea de aluaturi elastice ideale pentru paine, de exemplu. Acest lucru se datoreaza in special absentei glutenului in faina de lupin.
Pe de alta parte, este deosebit de ideal pentru prajituri sau crumbles. In functie de calitatea lupinului, gustul acestuia va fi mai mult sau mai putin pronuntat. Aceasta faina folosita la 100% poate avea un gust usor amar. Prin urmare, este indicat sa-l combinati cu alte fainuri cu gust mai neutru.
Pentru a-l folosi, alegeti ⅓ faina de lupin si ⅔ faina neutra. Acest amestec va va face preparatele mai bogate in proteine si fibre.
Pentru a-l folosi ca inlocuitor pentru un ou, amestecati 10 g de faina si 40 ml de apa.
CE ANUME POATE INLOCUI FAINA DE LUPIN
Datorita puterii sale de emulsionare, faina de lupin poate inlocui ouale sau untul in preparatele tale. Prin urmare, va permite sa faceti retete mai putin grase, mai hranitoare si fara gluten.
Cu gustul sau usor de nuca, aceasta faina se potriveste perfect cu aromele dulci si sarate. In functie de doza, poate da o culoare galbena preparatului dumneavoastra.
DESPRE LUPIN
Este o leguminoasa, precum mazarea, soia, fasolea. Cultivat timp de 4.000 de ani, a fost consumat de mayasi si egipteni. In mod traditional, se prepara in saramura. O reteta gasita in sudul Frantei si Italiei, in Portugalia cu „trimoço”, in Algeria cu „tramoussos”.
Lupinul este, de asemenea, folosit ca gris pentru a face clatite in bazinul mediteranean si America de Sud.
Retineti ca lupinul are caracteristici agronomice bune: creste usor pe soluri sarace si se descurca usor fara insecticide si fungicide.
La fel ca multe leguminoase, fixeaza azotul in aer si imbogateste solul, jucand astfel rolul de gunoi verzi.
In cele din urma, nu a fost niciodata manipulat cu OMG-uri, acesta fiind un avantaj in favoarea cultivarii ecologice. Samanta din care faina pe care o oferim este o varietate de lupin alb (lupus albus), cultivata in vestul Frantei.
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat. Efectele produselor pot varia de la persoana la alta in functie de metabolism, stil de viata, varsta, stare de sanatate, etc. Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra. Pozele produselor sunt cu titlu informativ, produsele vandute pot fi usor diferite. Va rugam sa cititi cu atentie eticheta produsului si instructiunile de utilizare inainte de a-l consuma sau folosi. Echipa Bio-Superfoods lucreaza in permanenta pentru a oferi informatii corecte in descrierea produselor, insa exista situatii cand producatorii pot schimba fara preaviz ingredientele sau ambalajul produsului. Astfel, produsul primit poate contine informatii in plus sau schimbate fata de cele prezentate pe site. Food & Cosmetic SRL nu isi asuma raspunderea pentru eventuale declaratii inexacte sau greseli de etichetare ale produselor achizitionate de la terti. Acest lucru nu afecteaza drepturile dvs legale.