Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Meniu
Your Cart

Capere in otet 100g Bio Idea

Capere in otet 100g Bio Idea
Capere in otet 100g Bio Idea
14,00 lei
Fără TVA: 13,33 lei
  • Stock: In stoc
  • Greutate: 100.00g

Caperele sunt des asociate cu bucătăria italienească și sunt folosite în sosurile cu roșii pentru paste, pește sau carne de pui. Au un gust ușor acrișor și se consumă atât murate, cât și păstrate în ulei. Vezi ce beneficii are consumul de capere.

Caracteristici: produs bio

Gramaj: 250 ml

Caperele reprezintă mugurii în curs de înflorire a plantei numită caper, un arbust de talie mică, ce creşte din abundenţă în zona bazinului mediteranean, în ţări precum Cipru, Italia, Grecia, dar şi în unele regiuni din nordul Africii şi din Asia. Se mai numeşte şi trandafir Flanders, iar bobocii nerecoltaţi se tranforma în flori superbe cu petale albe şi stamine lungi, de culoare mov.

Caperele reprezintă mugurii în curs de înflorire a plantei numită caper, un arbust de talie mică, ce creşte din abundenţă în zona bazinului mediteranean, în ţări precum Cipru, Italia, Grecia, dar şi în unele regiuni din nordul Africii şi din Asia. Se mai numeşte şi trandafir Flanders, iar bobocii nerecoltaţi se tranforma în flori superbe cu petale albe şi stamine lungi, de culoare mov.

Popular în preparatele cu iz mediteraneean, gustul pregnant astringent al caperelor poate transforma un preparat banal, într-unul inedit. Mărimea redusă a acestora nu le face un deserviciu, din contră: cu cât sunt mai mici cu atât sunt mai valoroase în bucătărie. Caperele nu se comercializează proaspete, ci doar murate. Deşi sărace în calorii şi grăsimi, caperele sunt bogate în sodiu, așadar este bine să fie consumate cu prudenţă.

Aceşti minunaţi boboci aromaţi sunt plini de fitonutrienti, antioxidanţi şi vitamine, fiind una dintre cele mai bune surse de quercetin şi rutin, două bioflavonide cu puternică acţiune antioxidantă. Quercetin-ul, care se poate găsi în cantitate mai mare doar în frunzele de ceai, are proprietăţi anti-bacteriene, anti-canceriene, analgezice şi anti-inflamatoare. Rutin-ul consolidează vasele capilare, ajutând la buna funcţionare a sistemului circulator, şi are, de asemenea, un efect de reducere a colesterolului de tip LDL. Mugurii picanţi sunt de asemenea bune surse de vitamina C, vitamina A, vitamina K, vitamina E, niacina (B3) şi riboflavina (B2), dar şi de minerale: calciu, fier, cupru şi potasiu.

Dacă toate astea nu erau deja de ajuns, caperele sunt folosite în tratarea reumatismului, în reglarea apetitului şi reducerea fatulenței, menţinerea unui nivel optim al zahărului din sânge, decongestionarea căilor respiratorii şi reducerea secreţiilor. În scop cosmetic, caperele au efecte pozitive în hidratarea şi încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii, datorită efectului antioxidant, în tratarea coşurilor şi a iritaţiilor pielii, dar şi în stimularea creşterii părului, datorită conţinutului bogat în vitamina B şi fier.

Ingrediente: Capere (70%), apa, otet*,sare * 
* din agricultura ecologică

Informații nutriționale:

Valori medii pentru

100g

Energie

108 kj / 26 kcal

Grăsimi

0.6 g

Grăsimi saturate

0.2 g

Carbohidrați

3.4 g

Zaharuri

0.3 g

Proteine

1.7 g

Sare

1 g

 

Sugestie de servire: Se pot folosi in salate, sosuri pentru peste etc.

Tara de provenienta: Agricultura non UE

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha
Etichete: capere , capere bio