Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Meniu
Your Cart

Bio 7 Ciuperci pulbere 100g ,,reishi, chaga, maitake, shiitake, coama leului, cordyceps si tremelia fuciformis''

Bio 7 Ciuperci pulbere 100g ,,reishi, chaga, maitake, shiitake, coama leului, cordyceps si tremelia fuciformis''
Nou
Bio 7 Ciuperci pulbere 100g ,,reishi, chaga, maitake, shiitake, coama leului, cordyceps si tremelia fuciformis''
35,00 lei
Fără TVA: 33,33 lei
  • Stock: In stoc
  • Greutate: 100.00g

Amestecul de 7 ciuperci medicinale sub forma de pudra este un produs natural si este o combinatie de: reishi, chaga, maitake, shiitake, coama leului, cordyceps si tremelia fuciformis bio in concentratii egale (14.29%).  Sugestie de folosire: o lingurita pe zi, care se poate adauga in smotthie-uri, in shake-uri, iaurturi sau in alte preparate. 

Acest produs este  obtinut din agricultura ecologica controlata.

Reishi – ciuperca nemuririi

Reishi sau Ganoderma Lucidum este o ciuperca medicinala cu proprietati deosebite care ofera o multitudine de beneficii. Are in compozitia sa vitamine (A, B2, B3, B6, B7, C, D, acid folic, etc), minerale (fier, magneziu, calciu, zinc, germaniu, etc), polizaharide solubile in apa, proteine, peptide, aminoacizi, acid oleic, etc. Consumul Ganodermei Lucidum impreuna cu vitamina C ajuta organismul sa asimileze mai bine ingredientele active. Denumit si "elixirul nemuririi" se poate folosi ca si ajutant in aproape orice afectiune.

Chaga – ciuperca de mesteacan care nu este ciuperca 

Are o multime de antioxidanti antinaturali, ceea ce ajuta sistemul imunitar sa stea departe de probleme cum ar fi infectiile sau racelile; Compusii de betulina si acidul betulinic sunt luptatori puteernici impotriva tumorilor canceroase. S-a descoperit ca procentul de persoane care au cancer in randul celor care consuma chaga este mult mai mic decat cel al celorlalti oameni. Cei care sufera de psoriazis se pot vindeca prin simpla folosire a tincturii de chaga. Siberienii obisnuiesc sa bea ceai de chaga in fiecare dimineata, inlocuind cafeaua. Se pare ca problemele lor de stomac sunt aproape inexistente. De asemenea, este un laxativ puternic, ajuta pielea sa ramana sanatoasa, lupta impotriva gastritei si a ulcerului si este un supliment excelent pentru sanatatea si frumusetea generala.

Maitake – ciuperca dansatoare

În japoneză, maitake înseamnă ciuperca dansatoare. Acum multă vreme în Japonia, ciupercile maitake era considerate un lucru foarte preţios şi valorau greutatea lor în argint. Motivul pentru acest lucru era nu numai faptul că japonezii le găseau delicioase,  ci şi pentru faptul că se folosea la tratarea eficientă a unor boli serioase. Efectele asupra organismului sunt: imunostimulator puternic, antitumoral excepţional (adjuvant în chimioterapie), adaptogen (ajută organismul să se adapteze fizic, psihic şi imunitar), protector împotriva stresului oxidativ, îmbunătăţeşte rata de folosire. Ciuperca Maitake sprijină sănătatea cardiovasculară prin regularizarea tensiunii arteriale, normalizarea colesterolului şi a lipidelor din sânge, promovează producţia corespunzătoare de insulină, stimuleazăsistemul imunitar, activează macrofagia (consumarea celulelor cu mutaţii), ajută la blocarea creşterii tumorilor,este un element ajutător eficient în tratarea leucemiei, a cancerului de stomac şi oase, estompează efectele secundare ale chimioterapiei, ajută digestia, sprijină sănătatea ficatului, în special în legatură cu hepatita şi luptă împotriva infecţiilor bacteriale şi virale (HIV, Human Papiloma Virus, virusul hepatic B, gripal, Herpes virus, cytomagelovirus). Se recomandă consumul a 1 – 1.5 grame pudră de ciuperci Maitake zilnic. Atentie! Maitake poate induce producţia de interferon (proteine create şi eliberate de celulele gazdă ca răspuns la prezenţa unor patogeni precum viruşi, bacterii, paraziţi sau celule tumorale), ceea ce poate avea un efect nedorit în cazul în care sunteţi sub o supraveghere strictă a interferonilor

Shiitake – ciuperca parfumata

Ciupercile Shiitake sunt un simbol al longevităţii în Asia, datorită multitudinii de beneficii pe care le aduc sănătăţii şi profilului lor nutriţional bogat. Aceste ciuperci sunt folosite în medicina chineză de peste 6.000 ani. Shiitake conţine vitaminele din complexul B, egosterol, minerale (mangan, fosfor, potasiu, seleniu, cupru, zinc), fibre, proteine, magneziu, fier şi aminoacizi esenţiali. Ciupercile Shiitake au efect imunomodulator, anticancerigen, antiviral, detoxifiant şi antifungic. Cel mai bine documentat aport adus sănătăţii de ciupercile Shiitake este sprijinul imunitar. Pe de o parte, acestea stimulează răspunsul sistemului imunitar în diferite circumstanţe, iar pe de altă parte îi limitează activitatea excesivă, când este cazul. Ciupercile Shiitake au un impact puternic asupra celulelor macrofage. Celulele macrofage sunt responsabile de identificarea şi neutralizarea potenţialelor celule canceroase din corp. Pentru a îndeplini această funcţie, celulele macrofage trebuie stimulate. Ciupercile Shiitake îndeplinesc acest rol de a ajuta celulele macrofage să lupte împotriva celulelor cancerigene. Aşadar, se poate spune că ciupercile Shiitake cresc imunitatea împotriva cancerului. Acest fapt se datorează conţinutului de polizaharide care este util şi în scăderea nivelului colesterolului total. Astfel, se face trecerea la beneficiile aduse de Shiitake în bolile cardiovasculare. Un anumit compus din ciupercile Shiitake, lentinacin, scade nivelul colesterolului total. De asemenea, şi beta-glucanul contribuie la acest efect. Ciupercile Shiitake previn aderarea unui număr prea mare de celule imunitare la pereţii vaselor de sânge, blocând parţial procesul de producere a moleculelor de adeziune. Astfel, vasele de sânge sunt protejate. Ciupercile Shiitake conţin trei minerale antioxidante foarte importante: mangan, seleniu, zinc, dar şi un alt compus antioxidant care stimulează producerea de energie în celulele inimii. Unele studii de laborator au demonstrat faptul că, pe lângă polizaharide, ciupercile Shiitake conţin şi alte substanţe cu efecte anti-tumorale, fiind astfel foarte importante în lupta împotriva cancerului. Atentie! Ciupercile Shiitake sunt contraindicate în perioada de sarcină şi alăptare. De asemenea, nu luaţi suplimente cu astfel de ciuperci dacă urmaţi un tratament cu antibiotice sau antifungice, deoarece pot apărea reacţii adverse precum alergiile sau fotosensibilitatea.

Coama Leului – ciuperca mintii

Ciuperca Coama Leului conține substanțe deosebit de importante pentru organismul uman, precum zinc, fier, potasiu, fosfor, sodiu, germaniu, vitamina D, aminoacizi esențiali, niacină, botină, riboflavină, polizaharide și peptide. Coama Leului conține de asemenea și fitosterine, substanțe ce au capacitatea de a regla nivelul colesterolului din sânge și compuși vegetali ce atenuează efectul cancerigen. Mai mult decât atât, este printre puținele ciuperci indicate în afecțiuni ale sistemului nervos datorită conținutului de Erinacin H, un compus ce stimulează creșterea și regenerarea celulelor nervoase. Coama Leului este și un neuroprotector excelent, calmând și atacurile de panică și insomnia, dar și deficitul de atenție și tulburările de concentrare. Ciuperca Coama leului, reglează nivelul de colesterol din sânge, îmbunătățind circulația sangvină. Ca și în cazul celorlalte ciuperci originare din Extremul Orient și Coama Leului are efect imunostimulator, întărind sistemul imunitar în lupta cu bolile. Bolnavii de cancer de stomac, de piele, de intestine, de esofag, cancerul hepatic și de duoden au fost foarte mulțumiți în urma unei cure cu ciuperca Coama Leului

S-au observat ameliorări semnificative și, în combinație cu tratamentul alopat, chiar însănătoșiri complete. Afecțiunile tractului digestiv precum și afecțiunile intestinale sunt ameliorate prin folosirea acestei ciuperci, Coama Leului, iar arsurile stomacale, boala Chron, refluxul gastrointestinal dar și hemoroizii, o afecțiune din ce în ce mai des întâlnită în societatea contemporană datorită stresului și alimentației necorespunzătoare, sunt doar câteva afecțiuni la care tratamentul cu Coama Leului a dat rezultate excelente, protejând, în același timp și flora intestinală. Ciuperca Coama Leului are proprietăți de recuperare în cazul unor boli precum Parkinson, Alzheimer, scleroza multiplă, demența și distrofia musculară. Datorită efectelor sale binefăcătoare asupra organismului uman și anume tratarea unor boli deosebit de grave, această ciupercă, Coama Leului, intră în categoria ciupercilor medicinale.

Cordyceps – ciuperca omida

Cordyceps sinensis este numele botanic al unei ciuperci care, în forma sa naturală, poate fi găsită numai în zone extrem de greu accesibile. Este una dintre cele mai rare și mai prețuite plante din lume și conține numeroase substanțe nutritive, având componente biologic active specifice. Are un continut optim de lipide, proteine, vitamine, etc. Renumită pentru abilitatea naturală de a lupta împotriva radicalilor liberi, infecțiilor și inflamațiilor, Cordyceps a fost folosită de secole pentru a trata probleme respiratorii, cancere, afecțiuni hepatice și multe altele. Mai mult, ciuperca Cordyceps este considerată un super aliment, capabil să lupte cu efectele îmbătrânirii și stresului, să prevină boli și să energizeze din plin organismul. Unul dintre principalele efecte benefice ale Cordyceps este oxigenarea mai eficientă a organismului. Astfel, ciuperca dilată căile respiratorii, iar o cantitate mai mare de oxigen ajunge în sânge și la organe, îmbunătățind funcțiile celulei. Mai multe studii de laborator au arătat că Cordyceps are proprietăți anti-tumorale eficiente în tratarea limfomului, a melanomului, cancerului de prostată, de sân, de ficat și colorectal. Proprietățile deosebite ale acestei ciuperci o fac utilă și în prevenția cancerului. Doi componenți activi din Cordyceps, d-mannitol cordycepin și 3’-deoxyadenosine, sunt parțial responsabili de acțiuni care ajută la reglarea insulinei și a nivelului zahărului din sânge. Studiile de laborator au demonstrat și că folosirea Cordyceps reduce greutatea, setea excesivă și crește toleranța la glucoză, indicatori caare duc la un risc mai mic de diabet. pacienții care au consumat un supliment pudră pe bază de Cordyceps aveau un risc redus de a suferi insuficiență cardiacă, datorită proprietăților antiinflamatorii și antispasmodice ale acestui aliment. Recent, o serie de preparate din miceliile ciupercii Cordyceps au fost aprobate în China pentru tratamentul aritmiei. Cordyceps conține CS-4, o substanță care îmbunătățește funcția renală, scade nivelul ureei și creatininăei din sânge și crește cantitatea de proteine și calciu. Un studiu realizat în 1999 pe 245 de pacienți a concluzionat că, după ce au consumat în fiecare zi, timp de două luni, câte un gram de „ciupercă omidă”, 61% dintre aceștia aveau nivelul colesterolului rău redus cu 17,5%, iar pe cel bun mai ridicat. consumul ciupercii omidă poate întări sistemul imunitar și vă poate proteja de o gamă largă de afecțiuni, de la răceală la cancer. Adenoniza pe care o conține stimulează corpul să producă adenozin trifosfat, principala sursă de energie pentru funcționarea celulelor. Ajută la vindecarea mai rapidă a infecțiilor respiratorii. Persoanele care suferă de o boală autoimună, cum ar fi scleroză multiplă sau lupus, nu ar trebui să o consume, pentru că pot resimți efecte negative ale ciupercii, pentru că aceasta intensifică activitatea sistemului imunitar.

Tremella fuciformis – ciuperca de gheata

Ordinul Tremellales cuprinde peste 100 de specii de ciuperci saprofite sau parazite. In engleza poarta numele de Silver Ear, Snow Fungus sau White Jerry Leaf. Este o specie comestibila foarte populara in bucataria chineza, fiind folosita sub forma de sirop in traheite, in tuse seaca si productiva. Se spune ca Yang Guifei (719-756), considerata cea mai frumoasa curtezana din timpul dinastiei Tang, folosea aceasta ciuperca pentru mentinerea tineretii si elasticitatii pielii.
Tremella fuciformis este utilizata in diferite formule si in Japonia. Ciuperca are peste 70% fibre vegetale, ca polizaharide acide, fiind bogata in vitamina D.

Cercetarile moderne au demonstrat actiunea antitumorala, scaderea glucozei din sange si a colesterolului. Dintre constituentii bioactivi mentionam gluconoxylomananul si vitamina D. Tremella fuciformis are multiple actiuni, dintre care amintim:

  • actiune hipocolesterolemianta: inhiba absorbtia colesterolului in intestine, reduce concentratia colesterolului seric din ficat si previne arterioscleroza;
  • actiune antidiabetica: mareste secretia de insulina si absorbtia glucozei in ficat, reface celulele beta afectate in polipeptide pancreatice, inhiba eliberarea glucozei din ficat prin cresterea activitatii hexokinazei si prin reducerea actiunii fosfatazei-6-glucozidice;
  • actiune antitumorala, prin activarea sistemului imunitar. Actiunea sinergica este marita prin combinarea glucuronoxylomananului cu mitomicyn C;
  • actiune hepatoprotectoare: favorizeaza metabolismul proteic si al acidului nucleic la nivelul ficatului;
  • previne osteoporoza, prin marirea absorbtiei de calciu.

Informații nutritive per 100g: Valoare energetica: 300kcal / 1263Kj; Grasimi: 1.5g, din care acizi grasi saturati: 0.27g; Glucide: 75.9g, din care zaharuri 24g; Fibre: 6.7g; Proteine: 13.8g; Sare: 0.0475g.

Prezentare: 100g

Acest produs este  obtinut din agricultura ecologica controlata.

Tara de origine: China

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha