Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Meniu
Your Cart

Caju crud jumatati / sferturi 500g

Caju crud jumatati / sferturi 500g
Caju crud jumatati / sferturi 500g
24,00 lei
Fără TVA: 22,02 lei
  • Stock: In stoc
  • Greutate: 500.00g
  • Cod produs: Bsf581

In ultima vreme caju-ul capata din ce in ce mai multa atentie in alimentatia de zi cu zi.

Gustul sau foarte placut dar si calitatile sale de a inlocui cu succes smantana, si alte produse lactate, au adus caju in atentia vegetarienilor dar si a celor care doresc putina varietate si vor sa incerce ceva nou si delicios.

Pentru cine nu stie, caju este o nuca care creste in mod ciudat in afara unui fruct (asemanator marului). Gustul puternic astringent al fructului nu este pe placul multor consumatori din vest asa ca nuca primeste toata atentia. Nu insa si pentru localnicii din zona , care de multe ori prefera fructul pe care il folosesc in diferite preparate.

Caracteristici: produs natural

Gramaj: 500g

Pentru ca beneficiile sale sa fie din cele mai bune, caju folosit trebuie sa fie crud.

1.Caju previne cancerul
Caju contine proantocianide, o clasa de flavanoide care infometeaza tumorile si blocheaza divizarea celulelor canceroase. O serie de studii au deminstrat de asemenea ca alimentatia cu caju reduce riscul cancerului de colon. Continutul lor ridicat    de cupru, fitochimicale si antioxidanti confera proprietati de lupta impotriva radicalilor liberi.     

2.Caju ajuta sanatatea inimii
Caju au un continut mai scazut de grasimi decat alte nuci si majoritatea sunt sub forma acidului oleic, grasimi mononesaturate care se gasesc si in uleiul de masline si care sunt foarte benefice pentru o inima sanatoasa. Studiile arata ca acidul oleic imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular prin reducerea trigliceridelor ale caror nivele ridicate sunt asociate cu riscuri mari de atacuri de cord. Caju nu contine colesterol iar magneziul gasit in el ajuta la coborarea presiunii arteriale si astfel previne bolile de inima.

3.Caju ajuta la sanatatea parului si a pielii
Caju este bogat in mineralul cupru. Un component essential al multor enzime, cuprul joaca un rol important intr-o pleada de procese chimice din organism. O astfel de enzime care contine cupru este tirozinaza care transforma tirozina in melanina, care este un pigment ce da culoarea parului si a pielii. Fara continutul de cupru mare precum este cel al caju-ului, aceste enzime nu si-ar putea face treaba.

4. Caju ajuta la sanatatea oaselor
Caju este indeosebi bogat in magneziu. Este bine stiut faptul ca pentru a avea oase sanatoase si puternice este nevoie de calciu, dar nu numai, magneziul si vitamina K2 sunt alte elemente importante necesare in acest process. Majoritatea magneziului din corpul uman se gaseste in oase. De asemenea cuprul din caju este vital pentru enzimele care sunt implicate in combinarea colagenului si elastinului, dand substanta si flexibilitate oaselor si incheieturilor.

Nucile de caju sunt bogate în elemente esenţiale: cupru, mangan, triptofan, magneziu, fosfor, conţin acid oleic bun pentru inimă, au acizi graşi nesaturaţi, nu conţin colesterol, sunt bogate în antioxidanţi şi au multe vitamine.

Beneficii: previne cancerul, menţine sănătatea inimii, scade tensiunea, au efecte benefice asupra podoabei capilare, sunt benefice oaselor tale, menţin sănătoase celulele nervoase, previn calculii renali, pietrele la rinichi, protejează dantura, ajută la un somn bun, bune în caz de stres, nervi, iritabilitate, înlătură depresia, menţine sănătatea celulară, efecte benefice asupra tenului, pielii, ajută la pierderea în greutate: conţin puţine grăsimi şi acelea sunt din cele bune.

Ingrediente: Caju crud

Informatii nutritionale pentru 100g de produs: kcal/kj 582/2414 *; Glucide 21.6g din care zaharuri 7.2g; Grasimi 44.7g din care acizi grasi saturati 9g; Proteine 20.5g; Fibre 3g; Sare 0.002g

*CR: Consumul de referinţă al unui adult obișnuit (8400 kJ/2000 kcal)

Tara de provenienta: Vietnam

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha