Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Meniu
Your Cart

Comenzile primite in perioada 1 - 5 iunie vor fi livrate incepand cu 6 iunie.

Ulei de cocos 1000 ml

Ulei de cocos 1000 ml
-12 %
Ulei de cocos 1000 ml
23,00 lei
26,00 lei
Fără TVA: 21,10 lei
  • Stock: In stoc
  • Greutate: 1.00l
  • Cod produs: Bsf1312

Uleiul de cocos, considerat un miracol al naturii, are proprietăţi medicinale uimitoare şi înlocuieşte cu succes alte produse folosite în gospodărie, fiind o alternativă accesibilă şi sănătoasă pentru anumite produse alimentare şi pentru îngrijirea personala.

 - Uleiul de cocos este ideal pentru prăjit

Pentru alegerea uleiului de gătit, este important să se ţină cont de grăsimile pe care acesta le conţine şi de modul în care rezistă la temperaturile înalte din timpul prăjirii alimentelor. Aproape toate uleiurile vegetale polinesaturate, precum cel de floarea-soarelui, de soia, porumb şi rapiţă, nu rezistă la prăjiri repetate, grăsimile trans pe care le conţin descompunându-se în substanţe nocive. Uleiul de cocos face parte din categoria celor care rezistă la temperaturi înalte, datorită unui conţinut de grăsimi saturate în proporţie de 90%, ceea ce explică şi consistenţa solidă a acestuia la temperatura camerei.

Uleiul de cocos, gratie procentului ridicat de acid lauric este, de fapt, benefic pentru organism.

Uleiul de cocos este solid la temperatura camerei, ca untul. Din punct de vedere nutritiv, uleiul de cocos este compus in cea mai mare parte din nutrientii existenti in nuca de cocos. Acest tip de ulei are o cantitate mica de vitamine si minerale.

Acest tip de ulei este unicul din regnul vegetal care are o concentratie ridicata de acizi grasi cu lant mediu. Acesti compusi activi au o actiune specifica in organism, care poate provoca o serie de reactii pozitive. Principalele proprietati ale uleiului de cocos sunt cele antimicrobiene, antibacteriene si antifungice.

Principalele beneficii ale uleiului de nuca de cocos pot fi atribuite prezentei acizilor grasi cu lant mediu care includ acidul lauric, acidul capric si acidul caprilic. Acestia sunt agenti antimicrobieni puternici, cu o eficienta ridicata impotriva virusurilor, ciupercilor si a multor bacterii. Modul lor de actiune ar consta in dezintegrarea peretilor celulelor antimicrobiene.

Cele mai multe dintre grasimile pe care le consumam sunt acizi grasi cu lant lung care trebuie defalcate inainte de a fi absorbite. Uleiul de nuca de cocos este bogat in acizi cu lant mediu si scurt care ajung mult mai repede in ficat pentru a produce energie, fiind usor de digerat. 

Ca atare, nu sunt necesare enzime biliare sau pancreatice pentru digestie. Iar acest lucru transforma uleiul de cocos intr-un aliment sanatos chiar si pentru cei care sufera de diabet zaharat sau care au probleme cu vezica biliara. De asemenea, acizii grasi cu lant mediu pot ajuta la accelerarea metabolismului, intrucat acestia sunt o sursa instantanee de energie pentru organism.

Ulei de cocos dezodorizat si nehidrogenat .

Acest ulei devine fluid la temperatura mai mare de 24 grade. 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha