Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Meniu
Your Cart

Orez Basmati brun integral 1kg AL QILLA

Orez Basmati brun integral 1kg AL QILLA
Orez Basmati brun integral 1kg AL QILLA
23,00 lei
Fără TVA: 21,10 lei
  • Stock: In stoc
  • Greutate: 1.00kg
  • Cod produs: Bsf2552

Desi nu este la fel de popular ca orezul alb, orezul brun este o optiune multa mai sanatoasa. Explicatia este simpla: orezul brun contine toti acei nutrienti de care orezul alb a fost lipsit in urma rafinarii. 

Este stiut faptul ca alimentele (zaharul, graul, orezul) supuse unui proces complex de rafinare sunt practic „dezbracate” de toti nutrienti esentiali. Acest proces de rafinare are loc pentru ca mancarea sa aiba o infatisare mai atractiva, sa fie mai usor digerabila si sa-si prelungeasca termenul de valabilitate, exact ca si in cazul alimentelor procesate.

Procesul de rafinare „dezbraca” orezul brun de toti nutrientii sai importanti

Ce se intampla in cazul orezului? Orice tip de orez alb este, de fapt, orez brun supus rafinarii. In urma acestui proces, orezul brun este „dezbracat” de cele cateva straturi exterioare de invelis, dar si de tarate. Acest lucru face ca orezul sa devina mult mai alb si sa poata fi gatit mult mai repede. Dupa ce are loc procesul de rafinare orezul isi pierde o mare parte din nutrientii esentiali: fibre, proteine, calciu, magneziu, fier, zinc si potasiu. Pentru ca toti acesti nutrienti sunt indepartati, orezul alb aproape ca nu are nicio valoare nutritionala. Din acest motiv, de multe ori, este fortificat chimic cu vitamine si fier ca sa poata fi aprobat pentru comercializare. Din punct de vedere nutrional, orezul brun si orezul alb nu pot fi comparate.

Daca iti place orezul si obisnuiesti sa gatesti des folosind acest ingredient, alege orezul brun in locul celui alb. Desi timpul de fierbere al orezului brun este putin mai mare, aportul nutritional inseamna un real beneficiu pentru sanatate. In continuare, iti prezint cele mai importante motive ca sa inlocuiesti orezul alb cu orezul brun!

5 motive ca sa inlocuiesti orezul alb cu orezul brun

1. Este o sursa bogata de fibre. Orezul brun contine fibre care sunt importante pentru procesul de digestie, dar si pentru mentinerea greutatii tale. Fibrele creeaza rapid senzatia de satietate si ajuta la arderea grasimilor! Deci, te ajuta si sa slabesti. De asemenea, fibrele si seleniul pot reduce riscul aparitiei unor tipuri de cancer.

2. Contine mai mult de 80% din necesarul tau zilnic de mangan ceea ce iti furnizeaza un grad ridicat de energie, activitatea antioxidantilor si producerea hormonilor sexuali. Manganul ajuta si la sintetizarea acizilor grasi, ceea ce duce la mentinerea in linii normale si a sistemului tau nervos.

3. Are in compozitie de doua ori mai mult mangan si fosfor decat orezul alb.De asemenea, orezul brun contine de trei ori mai multa vitamina B3, de patru ori mai multa vitamina B1 si de zece ori mai multa vitamina B6 decat orezul alb!

4. Ajuta la eliberarea lenta a zaharului in sange. Spre deosebire de orezul alb, orezul brun mentine glicemia in limitele normale si elibereaza glucoza lent. Este o optiune buna pentru diabetici. In urma unor studii, s-a demonstrat ca doua portii de orez brun pe saptamana poate reduce dezvoltarea diabetului de tip 2.

5. Este o cereala intreaga. Studiile au demonstrat ca sase portii de cereale intregi saptamanal reduc sansele cresterii colesterolului si aparitiei unor boli de inima. Colesterolul poate fi micsorat si datorita unor uleiuri naturale care se regasesc in orezul brun.

Alege orezul brun daca vrei sa slabesti usor !

Tara de provenienta: India

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha