Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Meniu
Your Cart

Cardamom negru 50g

Cardamom negru 50g
Cardamom negru 50g
12,00 lei
Fără TVA: 11,01 lei
  • Stock: In stoc
  • Greutate: 50.00g

Cardamomul negru (Amomum subulatum) are păstăi mai mari, de culoare maro închis. Are un ușor gust de fum care îl face mai potrivit pentru mâncărurile sărate, dar este utilizat și în mâncărurile dulci, mai ales în sudul Indiei. Este cultivat în Himalaya de est.

Caracteristici: produs natural, conventional

Gramaj: 50g

Cardamomul conține substanțe chimice care ar putea trata spasmele intestinale, distruge unele bacterii, reduce umflarea și ajută sistemul imunitar.
Cardamomul are efecte antibacteriene și poate trata infecțiile. Cercetările arată că extractele de cardamom și uleiurile esențiale au compuși care luptă împotriva mai multor tulpini comune de bacterii. Un studiu de laborator a examinat impactul acestor extracte asupra tulpinilor rezistente la medicamente de Candida, o ciupercă ce poate provoca infecții fungice. Extractele au fost capabile să inhibe creșterea unor tulpini de Candida. Alte studii au arătat că uleiurile esențiale și extractele de cardamom au fost eficiente împotriva E.coli și Staphylococcus, bacterii care pot provoca intoxicații alimentare.
Cardamomul este folosit de mii de ani pentru a ajuta digestia. Este adesea amestecat cu alte condimente medicinale pentru a ameliora disconfortul, greața și vărsăturile.
Cea mai cercetată proprietate a cardamomului, deoarece se referă la ameliorarea problemelor stomacale, este posibila sa capacitate de a vindeca ulcerele. 
Compușii din cardamom pot ajuta la creșterea fluxului de aer către plămâni și la îmbunătățirea respirației. Atunci când este utilizat în aromaterapie, cardamomul poate oferi un miros revigorant, care îmbunătățește capacitatea organismului de a utiliza oxigen. Un studiu a cerut unui grup de participanți să inhaleze ulei esențial de cardamom timp de un minut înainte de a merge pe o bandă de alergat pentru intervale de 15 minute. Acest grup a avut o absorbție semnificativ mai mare de oxigen în comparație cu grupul de control. Un alt mod prin care cardamomul poate îmbunătăți respirația și consumul de oxigen este prin relaxarea căilor respiratorii. Acest lucru poate fi deosebit de util pentru tratarea astmului.
În plus față de beneficiile menționate, cardamomul poate fi bun și în alte scopuri:

  • Protecția ficatului: extractul de cardamom poate scădea nivelul crescut al enzimelor hepatice, al trigliceridelor și al colesterolului. De asemenea, poate preveni mărirea ficatului, ceea ce reduce riscul de boli hepatice
  • Anxietate: un studiu la șobolani sugerează că extractul de cardamom poate preveni comportamentele anxioase. Acest lucru se poate datora faptului că nivelurile scăzute de antioxidanți din sânge au fost corelate cu dezvoltarea anxietății și a altor tulburări de dispoziție
  • Pierderea în greutate: Un studiu realizat pe 80 de femei prediabetice supraponderale și obeze a găsit o legătură între cardamom și circumferința taliei ușor redusă.

Contraindicații

Cardamomul folosit drept condiment în mâncare, în cantități moderate este sănătos și are multe beneficii. De asemenea, nu s-au semnalat efecte adverse, nici atunci când este folosit în aromaterapie ca ulei esențial. Totuși, în timpul sarcinii nu este recomandat să se utilizeze cardamom în cantități mari, ca tratament naturist, putând fi periculos pentru făt. De asemenea, dacă aveți calculi biliari, nu luați cardamom în cantități mai mari decât cele găsite în mod obișnuit în alimente. Semințele de cardamom pot declanșa colici de calculi biliari.

Ingrediente: cardamom negru

Tara de origine: India

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha